Soorten massages

Waarom en voor wie?

Er zijn heel veel redenen waarom je voor een holistische massage zou kunnen kiezen. 

- Onderrug klachten
- Last van spieren
- Burn-out, overspannen gevoel
- Heup klachten
- Uitstralingspijn naar benen
Maag en darm –klachten
- Nekpijn
- Spanning in nek & schoudergebied
- RSI klachten

Of Je zit niet lekker in je vel, je bent alsmaar moe, ervaart stress. Je wilt je bewust worden wat je lijf je te vertellen heeft, samen gaan we ervaren of de massage voelbaar kan maken wat er in je lijf speelt.

Haptische Massage
Langzame intensieve strijkingen van hoofd naar bekken of tenen. Brengt je in een diepere ontspanning en nodigt uit los te laten. Op verschillende manieren komt er ruimte. Ontspanning in alle lagen van ons lichaam en de geest. Alles gaat stromen en het  vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Deze massage kan helpen balans te handhaven of op weg te gaan naar evenwicht.

Polariteitsmassage
Bij deze massage wordt aandacht gegeven aan jouw levensenergie. Hierbij spelen 7 hoofdchakra’s een rol. De chakrapunten lopen van je stuitje naar je kruin. Ze hebben ieder hun eigen kwaliteit, staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Samen lopen we de chakrapunten één voor één langs. Ik nodig je uit om te voelen wat er is. Je kunt een lichamelijke sensatie ervaren. Ook gedachten of emoties kunnen voelbaar zijn.

Klassieke massage
De klassieke massage versoepelt de huid en zorgt ervoor dat spieren de overtollige spanning kwijt kunnen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor de circulatie verbetert.

Voetreflexzonemassage
Is een massage op je lichaam heftig of pijnlijk voor je? Of vind je lichamelijke aanraking niet prettig? Dan kan deze vorm van massage uitkomst bieden. De reflexzones spiegelen je hele lichaam en indirect word je geheel aangeraakt. Deze massage zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam, die een gunstig effect heeft op aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen. Je kunt je voeten weer voelen en ervaren.

Bindweefselmassage
Bindweefsel zit net onder de huid. Door het oppakken en rollen van de huid kun je ervaren wat hieronder opgeslagen ligt. Door het masseren van de zones maak je tevens contact met de onderliggende organen, spieren en weefsels. Het is een stevige massagevorm die een ontspannende werking heeft. Laagje voor laagje onderzoek je wat er onderhuids bij je speelt.

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een zachte massagevorm, waarbij je lichaam ritmisch in beweging wordt gezet. Een soort wiegen. De pulsen variëren van minuscuul klein tot groot en ruim, van zacht tot krachtig en van gelijkmatig tot wisselend. Om bewuster in je lichaam aanwezig te zijn en nieuwsgierig te zijn naar alle informatie die in je lichaam opgeslagen ligt. Eventuele blokkades kunnen voelbaar worden. Door het pulsen wordt het lichaam uitgenodigd om te gaan stromen.

Dansage
Dansage is een innovatieve massage stijl waarbij massage, muziek en beweging één worden. Het is een dynamische massagevorm met een diepe werking. Door het gebruik van onderarmtechnieken ontstaat er een flow wat een meditatieve werking heeft. Je wordt uitgenodigd om los te laten. Veel mensen zitten in hun hoofd, door deze massage maak je weer contact met je lijf. Er ontstaat bewustwording. 

E-mailen
Map