Massagepraktijk Markerink Zevenaar

Opbloeien en groeien in vertrouwen

  

Bizarre tijden

Wat een onwerkelijk en bizarre tijd is het. Het is beter om even geen koffie of thee te gaan drinken bij vrienden, vakanties worden geannuleerd, evenementen worden afgelast. Medewerkers worden verzocht zo veel als mogelijk thuis te werken. 
Er is weinig fysiek contact mogelijk, alleen binnenshuis.

Wat doet dat met mij?
Alle buitenlaagjes worden weggenomen en ik krijg de uitnodiging om naar binnen te keren. Bewustwording wat echt belangrijk is. Geheel onverwachts werd ik uitgenodigd om mee te doen met een meditatie challenge. Iedere dag ontvang 
ik een meditatie en een bijhorende opdracht. Door het uitvoeren van deze opdrachten werd ik mij bewust dat hetgeen dat echt belangrijk voor mij is liefde, vrienden en rijkdom niet afhankelijk is van alles dat nu “tijdelijk” even niet kan, maar dat dat er gewoon altijd is.

Om mij heen zie ik dat mensen creatief worden bijvoorbeeld met het aanbieden van online workshops. Maar ook dat mensen de kwetsbare doelgroep hulp en ondersteuning bieden. Er komen vraag en aanbod apps tot stand. Mensen bieden elkaar de helpende hand. Op mijn beurt bel ik de oudere mensen uit mijn omgeving om te horen hoe het met ze gaat en of ze nog iets nodig hebben. 

Mijn massagepraktijk is gesloten. Maar ohhhh wat mis ik het masseren. Het contact met de cliënten.
Mensen die burn-out zijn of overspannen die baat hebben bij een holistische massage, wat nu niet kan. Zijn met wat is, is niet altijd makkelijk………….

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.
Mensen geniet van een warme zonnestraal, een lammetje in de wei of een vogel die zijn liedje fluit.

Pas goed op elkaar, blijf gezond en positief.

Liefs,

Daisy 

Unieke kinderen 

Vorige week had ik sinds te lange tijd weer eens afgesproken met mijn vriendin Esther. Het weer was frisjes met een dun laagje ijs op de geparkeerde auto’s. Haar hond had al snel zijn weg gevonden in het park. Natuurlijk moest er gespeeld worden met een bevriende hond. Toen we ons best deden de hond te laten luisteren, zag ik in de speeltuin aan de overkant een groepje van 3 kinderen spelen.

Ze hebben mutsen op, sjaals om en handschoentjes aan. Op hun gezichten zie je rode blosjes.
Op de schommel zit een kind en schommelt op een flink tempo heen en weer. Een ander kind is druk in de weer om zand in zijn tractor te scheppen. Het meisje kiest haar eigen weg en maakt rechtsomkeer naar binnen, daar is het lekker warm. Ze nestelt zich op de bank en verdwijnt met haar neus achter haar I-pad. Ieder kind is op zijn of haar manier uniek
.

Elk kind wil graag gezien en begrepen worden. Wellicht herken je iets van de volgende situatie: Een familielid heeft te horen gekregen dat hij ziek is. Hoe vertel je dit aan een kind, zonder dat het een zware last is voor het kind? Mogelijk besluit je om het nog maar even niet te vertellen. Toch voelt het kind aan dat er iets speelt, maar niet precies weet wat. Ze wordt onrustig en heeft vaak buikpijn. Misschien ook wel een beetje hoofdpijn.

Een andere situatie is dat de structuur “even” weg is. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode. Waarbij niet op een vast tijdstip wordt opgestaan, maar de dag komt zoals hij komt. Het kind hoeft niet naar school en er is geen planning. De keerzijde van dit voorbeeld is dat als de structuur er wel is, het kind mogelijk druk en stress kan ervaren. Eerst de hele dag naar school, snel naar huis en daarna door naar bijvoorbeeld sportactiviteiten in de avond. Het kind heeft een grote prestatiedrang en wil alles goed doen.

Met zekere regelmaat komt er een jongetje in mijn praktijk die normaliter erg druk is in doen en laten en veel gedachtes heeft. Meestal masseer ik zijn voeten en zie dat hij gedurende de massage rustiger wordt en meer landt in zijn lichaam. Hij geeft zelf aan dat hij het prettig vindt en minder spanning voelt.

Door een holistische massage kunnen kinderen voelen en ervaren dat hun emoties er mogen zijn. Dat ze niet raar of anders zijn. Maar helemaal goed zoals ze zijn op hun unieke manier. Kinderen zijn welkom bij Massagepraktijk Markerink.  Januari 2020

NIEUW- NIEUW - NIEUW Dansage

De massagetafel staat klaar. Ik ken de masseur nog niet, ik stel mezelf voor en neem plaats op de tafel. Hij legt een handdoek op mijn ontblote rug en dan………….

Dan gaat de muziek aan. Het is een soort klassieke muziek, maar toch ook weer niet helemaal. Ik waan mij in een andere wereld, weg van de drukte, weg van de mensen, weg uit de omgeving. Ik word meegenomen door de muziek. Dan hoor ik harde klanken, dan weer zachte. Dan korte melodieën dan weer een iets langere.

Hij plaatst zijn handen op mijn rug. Hij stemt af en maakt contact met mij en mijn lichaam. Zijn handen beginnen langzaam met het verkennen van mijn rug. Het duurt niet lang of zijn handen gaan in dezelfde flow als de muziek. Voor mij voelt het alsof ze één zijn. De massage smelt samen met de muziek. Wat voelt dit heerlijk en ontspannen!!! Is er een plekje waar ik spanning voel dan stemt hij opnieuw af met een intensiteit die voor mij prettig voelt. Zijn handen gaan van boven naar benden en vice versa. Ik ervaar allerlei sensaties tegelijk, links, rechts, boven, onder. Even lijkt het alsof ik 2 paar handen voel op mijn rug. Dat kan toch niet? Hij was toch maar alleen?

Een massage die diep en intens aanvoelt. Even wennen, maar wat een fijn gevoel. Dan is de massage  afgelopen. De laatste noot klinkt. Zijn handen maken een laatste afrondende strijking.

Ik keer terug naar waar ik was voor de massage. Geroezemoes, mensen, geluiden. Pffffffff, ik heb even tijd nodig. Het voelt alsof ik heel ver weg was en ik heb nog geen zin om wakker te worden. Dit was voor mij een fantastische eerste ervaring met Dansage.

Dansage is een zeer bijzondere massagestijl waarbij massage, muziek en beweging samensmelten.

Dit schreef een cliënt over Dansage:

Dansage – ik kan er maar 1 woord aan geven en dat is geweldig. De massage is een perfecte combinatie van 2 van de fijnste dingen om te ontvangen, muziek en massage = ontspanning, maar het mooie van deze massage is dat alles 1 wordt. Het was een slingerende slang die over mij heen bewoog en de muziek die mee ging in de flow. De perfecte combinatie. 
De massage maakt het mogelijk om mij totaal te ontspannen en op dit moment al mijn spanning en stijfheid los te laten. Het gaat helemaal vanzelf, je laat vanzelf los, je wilt loslaten, het is heerlijk!

Wil jij dit ook ervaren? Boek jouw Dansage bij Massage Markerink ! 0316-712020

December 2019

Cadeau voor jezelf

Het al vroeg donker deze dagen. Op enkele plekken staat al een kerstboom. De lampjes in
de boom lichten mooi op wanneer de schemer valt. De feestdagen staan voor de deur.
Voor veel mensen een ‘dure’ maand. Ze willen uitpakken met cadeautjes en een kerstdiner waarbij de tafel rijkelijk gevuld is met allerlei bijzondere gerechten.

Als je jezelf een cadeau mocht geven? Wat zou dat dan zijn? Iets wat je al heel lang wil hebben? Waarvoor je misschien al een tijdje aan het sparen bent? Of zou je ervoor kiezen om eens naar jezelf te kijken? Bewustwording over iets dat NU voor jou actueel is? Wellicht confronterend, maar essentieel om de volgende stappen op jouw pad te kunnen zetten.

Terug naar de essentie. Wie ben jij? Wat waar sta jij voor? Wat wil jij uitstralen?

Doe eens een stapje terug
Soms is het goed even een stapje terug te zetten. Kijk waar je staat of dat op dit moment is waar je wilt staan?
Bekijk het eens van een afstandje. Doe ik de dingen die voor mij belangrijk zijn?

Leef in het nu
Heb aandacht voor de dingen om je heen. Gisteren is geweest. Morgen gaat nog komen.
Het gaat om het NU, dit moment. Kijk uit het raam naar buiten: Wat zie je? Ruik eens wat bewuster aan het voedsel dat je klaarmaakt voor je avond eten. Merk het verloop van de seizoenen op. Eerst waren de blaadjes aan de boom groen.
Nu verkleuren ze naar bruin of vallen zelfs helemaal van de boom af, zo op de grond.

Welke waarden zijn voor jou belangrijk?
Wat vind jij belangrijk en minder belangrijk? Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen je aardig vindt? Of is het ook oké als er mensen zijn die je minder aardig vinden? Mag dat van jou? Besteed je kostbare tijd aan waarden die voor jou belangrijk zijn. Hier krijg je energie van, dat maakt je gelukkig en blij.

De massagetafel is dé plek om een helemaal tot jezelf te komen. Voelen en ervaren wat voor jou belangrijk is. Bij te komen en te ontspannen na alle kerststress die je op je schouders draagt. Door het stellen van belevingsvragen tijdens de massage komen we steeds dichter bij je kern. Bij jouw essentie. Vaak ontstaan er inzichten en kun je ineens beter begrijpen waarom iets zich aandient en wat je ervan mag leren.

Er ontstaat een verbinding tussen lichaam en geest. Het één kan immers niet zonder het andere bestaan. Een holistische massage nodigt je hiertoe uit.

Gun jij jezelf dit cadeau???