Kun jij zonder aanraking?

Wat doet aanraken met je? Dieke (70) is een alleenstaande vrouw. Enkele jaren geleden overleed haar man. Dieke is een gezelschapsmens. Om onder de mensen te zijn werkt ze als vrijwilliger in de bibliotheek en in het museum. Sinds de komst van haar kat heeft ze weer een maatje. Kroelen op de bank vindt Dieke fijn, maar voor de kat hoeft dat kroelen niet zolang te duren.

Wat Dieke mist is aanraking. Zeker in deze bijzondere tijden en met de 1,5 meter afstand. Door de maatregelen mogen we elkaar niet of nauwelijks aanraken. Dierbaren kunnen we niet in onze armen sluiten. Alleenstaanden hebben geen enkel lichamelijk contact. Hierdoor kan huidhonger ontstaan: een intens verlangen naar aanraking. Een hand op je schouder of een arm om je heen. Een klein gebaar met grote betekenis. Wanneer je iemand ontmoet, zit het in je systeem om deze persoon te begroeten met een handdruk. Dit mag nu niet. Ontmoetingen worden afstandelijk, want juist die handdruk maakt het contact persoonlijk.

Persoonlijk contact staat centraal bij een holistische massage. Het gaat niet alleen over de massage. Je wordt aangeraakt en mogelijk ook wel geraakt door iets waar je tijdens de massage bewust van wordt. De kracht van een lichamelijke aanraking en massage is sterker dan van woorden. Bij een aanraking stroomt levensenergie en je voelt verbondenheid. Zonder oordeel en met respect ontmoeten we elkaar, daar op dat moment. 

Tijdens de massage komt het stofje endorfine vrij. Dit wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd. Je ervaart welbevinden en geluk. Hierdoor kun je ontwikkelen. Groeien. Je wordt blij en je gaat stralen.

Dieke bezoekt regelmatig mijn praktijk en is iedere keer weer verwonderd over het effect van de massage. Ze ervaart de massage als prettig en fijn. Ze zegt: “Het gaat best goed met mij, ik voel me nog steeds relaxed. Doe veel, maar alles relaxed. Het is bijzonder wat jouw massage met of voor mij doet.”   

Ben jij benieuwd naar een holistische massage?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op en ik vertel je er graag meer over.

Mag ik jou binnenkort ook aanraken? 

Lekkerder in je vel met kindermassage

Voor een vrolijk en ontspannen kind

Kinderen hebben soms een beetje extra ondersteuning nodig. Kinderen kunnen moeite hebben met het aangeven van hun grenzen of ze hebben weinig zelfvertrouwen. Ze zijn heel druk of juist erg teruggetrokken. Ze geven aan dat ze hoofdpijn hebben, terwijl ze helemaal geen hoofdpijn, maar een warboel in hun hoofd ervaren. Kriebels in hun buik ervaren ze als buikpijn. Maar het kan ook zo zijn dat ze niet naar school willen of bang zijn voor iets. Of bijvoorbeeld sterk reageren op prikkels uit hun omgeving van smartphone, computer en televisie.

Kindermassage en lichaamsbewustwording kunnen je kind dan extra ondersteuning bieden.

Emotie spel
Spelenderwijs creëren we lichaamsbewustwording. Voor we met de lichaamsmassage beginnen, doen we het spel met de kikkers. In dit spel staan kikkers voor verschillende emoties. Het kind vertelt wat het voelt bij de emotie en wordt uitgenodigd om hier een voorbeeld van te geven. Als kinderen hun eigen woorden geven aan de emotie sluiten we aan op de belevingswereld van het kind.

Kindermassage 
Het kind mag plaatsnemen op de massagetafel. Vaak is dat de eerste keer een spannend moment en nemen we rustig de tijd om te wennen. We beginnen met de voeten, een voor een. Wat voelt prettig voor het kind?Kinderen kunnen mooi weergegeven welk verschil ze voelen in hun voeten. 

Dan gaan we naar de onderbenen. Met schuddende bewegingen ontdekken we wat er in de kuiten te voelen is. Vervolgens wordt het kind uitgenodigd om met de benen een fietsbeweging te maken. Dit “luchtfietsen” ervaren ze als grappig.

Bij het trommelen van het borstkasgebied wordt het kind uitgenodigd klanken te maken. Op deze manier is het speels en blijft het kind betrokken tijdens de rest van de massage.

Meestal wordt er afgesloten met een hoofdmassage. Het kind kan zich dan helemaal overgeven en ontspannen. Er ontstaat rust.

Uitwerking
Na de massage is het kind ontspannen, rustig en zit lekker zijn vel. Maar ondersteunt ook de ontwikkeling van het kind. En geeft het zelfvertrouwen een boost.  

Wil je weten of kindermassage ook iets kan betekenen voor jouw kind? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen gaan we dan bekijken wat mogelijk is. Spreek ik je binnenkort?

Bron: <a href="https://nl.freepik.com/vrije-foto-vectoren/boek">Boek foto gemaakt door freepik - nl.freepik.com</a>


Leef jij vanuit je hoofd of je hart?

Leef jij te veel vanuit je hoofd? Is het een grote warboel met veel gedachtes? Je moet nog dit en dit doen en daarna oh ja dan ook nog …Je piekert en je hoofd voelt overvol. Stress. Je negeert je gevoel en schiet in de denk modus.

Een holistische massage kan je ondersteunen om de verbinding met je lijf terug te vinden. De massage wordt met aandacht gegeven en afgestemd op jou. Je wordt aangeraakt en door die aanraking ga je je lichaam weer voelen en contact maken met je gevoel.

Je komt als het ware uit je hoofd en terug in je lichaam. Door de verbinding met je gevoel te versterken ga je ervaren wie je bent en wie je wilt zijn. Je gaat leven van uit je hart, je pure essentie. Het voelt alsof er meer ruimte is. Je gaat vrijer leven en wordt niet geleefd door een overvol hoofd.

Durf jij de reis van je hoofd naar je hart aan? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.Bizarre tijden

Wat een onwerkelijk en bizarre tijd is het. Het is beter om even geen koffie of thee te gaan drinken bij vrienden, vakanties worden geannuleerd, evenementen worden afgelast. Medewerkers worden verzocht zo veel als mogelijk thuis te werken. Er is weinig fysiek contact mogelijk, alleen binnenshuis.

Wat doet dat met mij?
Alle buitenlaagjes worden weggenomen en ik krijg de uitnodiging om naar binnen te keren. Bewustwording wat echt belangrijk is. Geheel onverwachts werd ik uitgenodigd om mee te doen met een meditatie challenge. Iedere dag ontvang ik een meditatie en een bijhorende opdracht. Door het uitvoeren van deze opdrachten werd ik mij bewust dat hetgeen dat echt belangrijk voor mij is liefde, vrienden en rijkdom niet afhankelijk is van alles dat nu “tijdelijk” even niet kan, maar dat dat er gewoon altijd is.

Om mij heen zie ik dat mensen creatief worden bijvoorbeeld met het aanbieden van online workshops. Maar ook dat mensen de kwetsbare doelgroep hulp en ondersteuning bieden. Er komen vraag en aanbod apps tot stand. Mensen bieden elkaar de helpende hand. Op mijn beurt bel ik de oudere mensen uit mijn omgeving om te horen hoe het met ze gaat en of ze nog iets nodig hebben. 

Mijn massagepraktijk is gesloten. Maar ohhhh wat mis ik het masseren. Het contact met de cliënten. Mensen die burn-out zijn of overspannen die baat hebben bij een holistische massage, wat nu niet kan. Zijn met wat is, is niet altijd makkelijk………….

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.
Mensen geniet van een warme zonnestraal, een lammetje in de wei of een vogel die zijn liedje fluit.

Pas goed op elkaar, blijf gezond en positief.

Liefs,

Daisy 

Unieke kinderen 

Vorige week had ik sinds te lange tijd weer eens afgesproken met mijn vriendin Esther. Het weer was frisjes met een dun laagje ijs op de geparkeerde auto’s. Haar hond had al snel zijn weg gevonden in het park. Natuurlijk moest er gespeeld worden met een bevriende hond. Toen we ons best deden de hond te laten luisteren, zag ik in de speeltuin aan de overkant een groepje van 3 kinderen spelen.

Ze hebben mutsen op, sjaals om en handschoentjes aan. Op hun gezichten zie je rode blosjes.
Op de schommel zit een kind en schommelt op een flink tempo heen en weer. Een ander kind is druk in de weer om zand in zijn tractor te scheppen. Het meisje kiest haar eigen weg en maakt rechtsomkeer naar binnen, daar is het lekker warm. Ze nestelt zich op de bank en verdwijnt met haar neus achter haar I-pad. Ieder kind is op zijn of haar manier uniek
.

Elk kind wil graag gezien en begrepen worden. Wellicht herken je iets van de volgende situatie: Een familielid heeft te horen gekregen dat hij ziek is. Hoe vertel je dit aan een kind, zonder dat het een zware last is voor het kind? Mogelijk besluit je om het nog maar even niet te vertellen. Toch voelt het kind aan dat er iets speelt, maar niet precies weet wat. Ze wordt onrustig en heeft vaak buikpijn. Misschien ook wel een beetje hoofdpijn.

Een andere situatie is dat de structuur “even” weg is. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode. Waarbij niet op een vast tijdstip wordt opgestaan, maar de dag komt zoals hij komt. Het kind hoeft niet naar school en er is geen planning. De keerzijde van dit voorbeeld is dat als de structuur er wel is, het kind mogelijk druk en stress kan ervaren. Eerst de hele dag naar school, snel naar huis en daarna door naar bijvoorbeeld sportactiviteiten in de avond. Het kind heeft een grote prestatiedrang en wil alles goed doen.

Met zekere regelmaat komt er een jongetje in mijn praktijk die normaliter erg druk is in doen en laten en veel gedachtes heeft. Meestal masseer ik zijn voeten en zie dat hij gedurende de massage rustiger wordt en meer landt in zijn lichaam. Hij geeft zelf aan dat hij het prettig vindt en minder spanning voelt.

Door een holistische massage kunnen kinderen voelen en ervaren dat hun emoties er mogen zijn. Dat ze niet raar of anders zijn. Maar helemaal goed zoals ze zijn op hun unieke manier. Kinderen zijn welkom bij Massagepraktijk Markerink.  Januari 2020

NIEUW- NIEUW - NIEUW Dansage

De massagetafel staat klaar. Ik ken de masseur nog niet, ik stel mezelf voor en neem plaats op de tafel. Hij legt een handdoek op mijn ontblote rug en dan………….

Dan gaat de muziek aan. Het is een soort klassieke muziek, maar toch ook weer niet helemaal. Ik waan mij in een andere wereld, weg van de drukte, weg van de mensen, weg uit de omgeving. Ik word meegenomen door de muziek. Dan hoor ik harde klanken, dan weer zachte. Dan korte melodieën dan weer een iets langere.

Hij plaatst zijn handen op mijn rug. Hij stemt af en maakt contact met mij en mijn lichaam. Zijn handen beginnen langzaam met het verkennen van mijn rug. Het duurt niet lang of zijn handen gaan in dezelfde flow als de muziek. Voor mij voelt het alsof ze één zijn. De massage smelt samen met de muziek. Wat voelt dit heerlijk en ontspannen!!! Is er een plekje waar ik spanning voel dan stemt hij opnieuw af met een intensiteit die voor mij prettig voelt. Zijn handen gaan van boven naar benden en vice versa. Ik ervaar allerlei sensaties tegelijk, links, rechts, boven, onder. Even lijkt het alsof ik 2 paar handen voel op mijn rug. Dat kan toch niet? Hij was toch maar alleen?

Een massage die diep en intens aanvoelt. Even wennen, maar wat een fijn gevoel. Dan is de massage  afgelopen. De laatste noot klinkt. Zijn handen maken een laatste afrondende strijking.

Ik keer terug naar waar ik was voor de massage. Geroezemoes, mensen, geluiden. Pffffffff, ik heb even tijd nodig. Het voelt alsof ik heel ver weg was en ik heb nog geen zin om wakker te worden. Dit was voor mij een fantastische eerste ervaring met Dansage.

Dansage is een zeer bijzondere massagestijl waarbij massage, muziek en beweging samensmelten.

Dit schreef een cliënt over Dansage:

Dansage – ik kan er maar 1 woord aan geven en dat is geweldig. De massage is een perfecte combinatie van 2 van de fijnste dingen om te ontvangen, muziek en massage = ontspanning, maar het mooie van deze massage is dat alles 1 wordt. Het was een slingerende slang die over mij heen bewoog en de muziek die mee ging in de flow. De perfecte combinatie. 

De massage maakt het mogelijk om mij totaal te ontspannen en op dit moment al mijn spanning en stijfheid los te laten. Het gaat helemaal vanzelf, je laat vanzelf los, je wilt loslaten, het is heerlijk!

Wil jij dit ook ervaren? Boek jouw Dansage bij Massage Markerink 0316-712020

E-mailen
Map