Wordt het jou ook allemaal te veel?

Het was weer zo’n dag. De laatste week van het thuisonderwijs, maar toch was het zo’n dag. 

Na het ontbijt, loopt Tess de moeder van Guus, naar boven richting haar werkkamer. Ze doet deur open en slaat verschrikt haar handen voor haar ogen. Wat is hier gebeurd? Haar hele bureau ligt bedolven onder pennen en schriften van haar zoon. Al zijn speelgoed ligt op de vloer. Tess zit momenteel hoog qua stressniveau. Ze kan niet heel veel meer hebben. Ze loopt naar beneden en spreekt Guus aan op de wanorde in haar werkkamer. “Ja maar” begint Guus. Hij begint te huilen, ook zijn emoties maken overuren. Tess kan het niet opbrengen om heel erg aardig te blijven tegen haar zoon.

Tess heeft het zwaar en haar hoofd is vol. Haar hele systeem is overvol. Ze heeft een kort lontje, ze voelt zich schuldig en heeft het gevoel overal te kort te schieten. Tess slaapt slecht en heeft concentratieproblemen. Ze weet niet meer wie ze is. Ben ik nu moeder, partner, onderwijzer, werknemer of ondernemer? Alle rollen lopen al een tijdje kriskras door elkaar heen.

Ballen hooghouden
Herken jij dit ook? Dat je alle ballen in de lucht wilt houden en dat het je te veel wordt? Dan is waarschijnlijk je grens bereikt en is het tijd om hulptroepen in te schakelen. Hulp vragen mag!
Dat is niets om je voor te schamen. Het maakt je een mooier persoon, je mag meer in je kracht gaan staan.

Tess heeft hulp nodig bij het creëren van ruimte in haar hoofd en omlaag brengen van haar stress. Met holistische massage is dit mogelijk. Een aandachtvolle aanraking is precies wat Tess nodig heeft. Iemand die even een hand op haar zwaar belaste schouder legt. Een moment van rust in het hier en nu. Even uit de achtbaan van emoties.

Re
laxed
Tess droomt even heerlijk weg en stelt zich voor hoe het zou zijn na de massage………….

Tess voelt zich herboren en een ander mens. Ze is zichtbaar ontspannen. Er is weer ruimte in haar hoofd en ze heeft haar energie weer terug. Als ze wakker wordt, komt het besef dat de massage nog even op zich laat wachten tot de praktijk weer open is. Wel een fijn vooruitzicht!

Is het jou ook even allemaal te veel? Neem dan vrijblijvend contact op.


Zitten kinderen tegen een burn-out aan?

Guus heeft zijn handjes op zijn oren. Hij wil niet naar het scherm van de laptop kijken. Hij is het beu! Oh wat mist hij het om naar school te gaan. Hij is de hele dag gespannen en heeft buikpijn. Zijn broertje Pim zit aan de andere kant van de woonkamer op de IPad. Hij heeft wel aandacht voor de les en luistert naar wat de docent vandaag te vertellen heeft. En wat is er toch met mama? Normaal doet ze nooit zo stekelig. Maar als Guus maar iets verkeerd zegt of doet dan wordt ze boos. Ze heeft een kort lontje. Mama rent van de één naar de ander om te troosten en te helpen. Of om ze uit elkaar te halen als de broertjes weer eens ruzie hebben. Mama probeert het hoofd erbij te houden, terwijl alles chaos lijkt.

Het valt voor kinderen en ouders niet mee in deze tijden van thuisonderwijs. Graag deel ik wat tips met je om de spanning van je kind weer wat omlaag te brengen.

Bewegen
Voor kinderen is het belangrijk gedurende de dag te bewegen. Pak er een swingende song bij en ga samen lekker dansen en bewegen op de muziek. Of maak in de pauze een wandeling. Lekker even stampen buiten, het liefst in de plassen. Rennen, gek doen. Dat ontlaadt de spanning weer even. En is ook goed voor gestreste ouders.

Massage
Wil jij jouw kind stimuleren tot rust en ontspanning? Pas dan de volgende massage technieken uit de voetmassage toe. Begin met het stevig tegen elkaar wrijven van de handpalmen. Pak vervolgens de voet van je kind en leg je handpalm tegen de voetzool aan. Op deze wijze maak je contact. Pak dan de voet met beide handen links en rechts vast en zet je duimen op de voetzool. Masseer met je duimen zachtjes over de voetzool. Maak vervolgens met beide handen een tegengestelde beweging. Visualiseer dat je een krant kapotscheurt, dat maakt de beweging een stuk leuker. Dit kun je meerdere keren herhalen. Je kunt ervoor kiezen om hier wat massageolie bij te gebruiken, maar het hoeft niet. Probeer het maar eens.


Ontladen is zo belangrijk
Juist nu ontbreekt rust vaak in het drukke leven dat kinderen tegenwoordig leiden. Kinderen worden voortdurend blootgesteld aan geluids- en visuele prikkels. In bijna elke kinderkamer vind je tegenwoordig een elektronisch apparaat. De vrije tijd die nog rest is normaal gevuld met activiteiten. Er worden dagelijks eisen aan kinderen gesteld; zorg dat je op tijd in de les bent, zorg dat je huiswerk op tijd af is enz. Een kind kan hierdoor onzeker worden en moeilijker in slaap komen, waardoor ze niet genoeg rust krijgen. Maar in deze tijden van lock-down waarin geen (sport) activiteiten mogelijk zijn, ontbreekt het kinderen aan een uitlaatklep. Hierdoor neemt de spanning in hun lijf toe, die spanning loslaten is zo belangrijk.  

Lekker in zijn vel
In mijn praktijk ontvang ik kinderen waarvoor het net even allemaal te veel is. Deze kinderen bied ik extra ondersteuning met kindermassage en bewustwording. Dit kan met een lichaamsmassage waarbij het kind op spelende wijze bewust wordt van zijn/haar lichaamsdelen. Of met een hoofdmassage wanneer er hoofdpijnklachten spelen. Er wordt afgestemd waar het kind op dat moment behoefte aan heeft. Na de massage is het kind ontspannen, rustig en zit lekker in zijn vel. Maar de kindermassage ondersteunt ook de ontwikkeling van het kind. En geeft het zelfvertrouwen een boost.

Kan jouw kind wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan zie ik jullie graag binnenkort, als de praktijk weer open is.   Durf jij los te laten? 

Mijn agenda ligt op het hoekje van de tafel. Even spieken wat er deze week allemaal in staat. OEF, dat is wel een volle week zeg! 5 dagen werken, een dag naar school en oh ja dan is het weekend het buurmeisje jarig. Even duizelt het me en mijn hoofd begint wat te bonzen. Wanneer doe ik de boodschappen en de huishoudelijke klussen??? HELP deze week kom ik tijd tekort! 

Een beetje van de leg

En dan opeens BOEM staat de wereld letterlijk en figuurlijk stil. We zitten in een lock-down. Hé, dat is raar, zo heb je nog een volle planning en zo ineens is de planning helemaal leeg.
Ik merk dat ik moeite heb met de omschakeling hiervan en in de ja-maar modus terecht kom. Ja maar dit, ja maar dat. Ik ken mijzelf en werk graag volgens planning en alles dan ineens anders is, raak ik ‘van de leg’. Eerst voel ik een beetje weerstand, dit kan toch niet echt waar zijn? Maar al snel komt het besef dat het wel echt waar is. Stapje voor stapje accepteer ik de nieuwe situatie. 

Nieuwe mogelijkheden

Ineens is er de mogelijkheid om iedere dag te gaan wandelen, want dat is iets wat ik graag doe. In mijn normale planning was daar minder ruimte voor. Ik merk dat mijn spieren het wandelen prettig vinden en dit ook een positieve invloed op mijn geest heeft. Want de wereld kan er zo maar ineens anders uitzien na een wandeling. Door het wegvallen van woon-werk verkeer heb ik meer tijd in de keuken om een nieuwe gerechten te maken. De boeken die al een tijdje lagen te wachten om gelezen te worden zijn nu afgestoft en klaar voor gebruik.

Het is me wat zo’n lock-down. Voor mij het loslaten van de gebaande paden, patronen en structuren. Maar ik zie ook lichtpuntjes. En jij?

Hierbij de uitnodiging om het stuk dat jij vasthoudt eens los te laten en te voelen en ervaren wat dit met je lichaam doet. In mijn praktijk zie ik vaak wat loslaten met mensen doet. Lukt het jou nu ook? Kun je even de ballast van je schouders laten glijden en ervaren wat dat met je lichaam en geest doet?  


Cadeau voor jezelf 

Het al vroeg donker deze dagen. Op veel plekken staan kerstbomen. De lampjes in de boom lichten mooi op wanneer de schemer valt. De feestdagen staan voor de deur.
Voor veel mensen een ‘dure’ maand. Ze willen uitpakken met cadeautjes en een kerstdiner waarbij de tafel rijkelijk gevuld is met allerlei bijzondere gerechten.

Als je jezelf een cadeau mocht geven? Wat zou dat dan zijn? Iets wat je al heel lang wil hebben? Waarvoor je misschien al een tijdje aan het sparen bent? Of zou je ervoor kiezen om eens naar jezelf te kijken? Bewustwording over iets dat NU voor jou actueel is? Wellicht confronterend, maar essentieel om de volgende stappen op jouw pad te kunnen zetten.

Terug naar de essentie. Wie ben jij? Wat waar sta jij voor? Wat wil jij uitstralen?

Doe eens een stapje terug
Soms is het goed om even een stapje terug te zetten. Kijk waar je staat of dat op dit moment is waar je wilt staan? Word ik gelukkig van de dingen die ik doe? Bekijk het eens van een afstandje: Doe ik de dingen voor mij belangrijk zijn?

Leef in het nu
Heb aandacht voor de dingen om je heen. Gisteren is geweest. Morgen gaat nog komen. Het gaat om het NU, dit moment. Kijk uit het raam naar buiten: Wat zie je? Ruik eens wat bewuster aan het voedsel dat je klaarmaakt voor je avond eten. Merk het verloop van de seizoenen op. Eerst waren de blaadjes aan de boom groen. Nu verkleuren ze naar bruin of vallen zelfs helemaal van de boom af, zo op de grond.

Welke waarden zijn voor jou belangrijk?
Wat vind jij belangrijk en minder belangrijk? Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen je aardig vindt? Of is het ook oké als er mensen zijn die je minder aardig vinden? Mag dat van jou? Besteed je kostbare tijd aan waarden die voor jou belangrijk zijn. Hier krijg je energie van, dat maakt je gelukkig en blij.

De massagetafel is dé plek om een helemaal tot jezelf te komen. Voelen en ervaren wat voor jou belangrijk is. Bij te komen en te ontspannen na alle kerststress die je op je schouders draagt. Door het stellen van belevingsvragen tijdens de massage komen we steeds dichter bij je kern. Bij jouw essentie. Vaak ontstaan er inzichten en kun je ineens beter begrijpen waarom iets zich aandient en wat je ervan mag leren.

Er ontstaat een verbinding tussen lichaam en geest. Het één kan immers niet zonder het andere bestaan. Een holistische massage nodigt je hiertoe uit.

Gun jij jezelf dit cadeau??? Kun jij zonder aanraking?

Wat doet aanraken met je? Dieke (70) is een alleenstaande vrouw. Enkele jaren geleden overleed haar man. Dieke is een gezelschapsmens. Om onder de mensen te zijn werkt ze als vrijwilliger in de bibliotheek en in het museum. Sinds de komst van haar kat heeft ze weer een maatje. Kroelen op de bank vindt Dieke fijn, maar voor de kat hoeft dat kroelen niet zolang te duren.

Wat Dieke mist is aanraking. Zeker in deze bijzondere tijden en met de 1,5 meter afstand. Door de maatregelen mogen we elkaar niet of nauwelijks aanraken. Dierbaren kunnen we niet in onze armen sluiten. Alleenstaanden hebben geen enkel lichamelijk contact. Hierdoor kan huidhonger ontstaan: een intens verlangen naar aanraking. Een hand op je schouder of een arm om je heen. Een klein gebaar met grote betekenis. Wanneer je iemand ontmoet, zit het in je systeem om deze persoon te begroeten met een handdruk. Dit mag nu niet. Ontmoetingen worden afstandelijk, want juist die handdruk maakt het contact persoonlijk.

Persoonlijk contact staat centraal bij een holistische massage. Het gaat niet alleen over de massage. Je wordt aangeraakt en mogelijk ook wel geraakt door iets waar je tijdens de massage bewust van wordt. De kracht van een lichamelijke aanraking en massage is sterker dan van woorden. Bij een aanraking stroomt levensenergie en je voelt verbondenheid. Zonder oordeel en met respect ontmoeten we elkaar, daar op dat moment. 

Tijdens de massage komt het stofje endorfine vrij. Dit wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd. Je ervaart welbevinden en geluk. Hierdoor kun je ontwikkelen. Groeien. Je wordt blij en je gaat stralen.

Dieke bezoekt regelmatig mijn praktijk en is iedere keer weer verwonderd over het effect van de massage. Ze ervaart de massage als prettig en fijn. Ze zegt: “Het gaat best goed met mij, ik voel me nog steeds relaxed. Doe veel, maar alles relaxed. Het is bijzonder wat jouw massage met of voor mij doet.”   

Ben jij benieuwd naar een holistische massage?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op en ik vertel je er graag meer over.

Mag ik jou binnenkort ook aanraken? 

Lekkerder in je vel met kindermassage

Voor een vrolijk en ontspannen kind

Kinderen hebben soms een beetje extra ondersteuning nodig. Kinderen kunnen moeite hebben met het aangeven van hun grenzen of ze hebben weinig zelfvertrouwen. Ze zijn heel druk of juist erg teruggetrokken. Ze geven aan dat ze hoofdpijn hebben, terwijl ze helemaal geen hoofdpijn, maar een warboel in hun hoofd ervaren. Kriebels in hun buik ervaren ze als buikpijn. Maar het kan ook zo zijn dat ze niet naar school willen of bang zijn voor iets. Of bijvoorbeeld sterk reageren op prikkels uit hun omgeving van smartphone, computer en televisie.

Kindermassage en lichaamsbewustwording kunnen je kind dan extra ondersteuning bieden.

Emotie spel
Spelenderwijs creëren we lichaamsbewustwording. Voor we met de lichaamsmassage beginnen, doen we het spel met de kikkers. In dit spel staan kikkers voor verschillende emoties. Het kind vertelt wat het voelt bij de emotie en wordt uitgenodigd om hier een voorbeeld van te geven. Als kinderen hun eigen woorden geven aan de emotie sluiten we aan op de belevingswereld van het kind.

Kindermassage 
Het kind mag plaatsnemen op de massagetafel. Vaak is dat de eerste keer een spannend moment en nemen we rustig de tijd om te wennen. We beginnen met de voeten, een voor een. Wat voelt prettig voor het kind?Kinderen kunnen mooi weergegeven welk verschil ze voelen in hun voeten. 

Dan gaan we naar de onderbenen. Met schuddende bewegingen ontdekken we wat er in de kuiten te voelen is. Vervolgens wordt het kind uitgenodigd om met de benen een fietsbeweging te maken. Dit “luchtfietsen” ervaren ze als grappig.

Bij het trommelen van het borstkasgebied wordt het kind uitgenodigd klanken te maken. Op deze manier is het speels en blijft het kind betrokken tijdens de rest van de massage.

Meestal wordt er afgesloten met een hoofdmassage. Het kind kan zich dan helemaal overgeven en ontspannen. Er ontstaat rust.

Uitwerking
Na de massage is het kind ontspannen, rustig en zit lekker zijn vel. Maar ondersteunt ook de ontwikkeling van het kind. En geeft het zelfvertrouwen een boost.  

Wil je weten of kindermassage ook iets kan betekenen voor jouw kind? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen gaan we dan bekijken wat mogelijk is. Spreek ik je binnenkort?

Bron: <a href="https://nl.freepik.com/vrije-foto-vectoren/boek">Boek foto gemaakt door freepik - nl.freepik.com</a>


Leef jij vanuit je hoofd of je hart?

Leef jij te veel vanuit je hoofd? Is het een grote warboel met veel gedachtes? Je moet nog dit en dit doen en daarna oh ja dan ook nog …Je piekert en je hoofd voelt overvol. Stress. Je negeert je gevoel en schiet in de denk modus.

Een holistische massage kan je ondersteunen om de verbinding met je lijf terug te vinden. De massage wordt met aandacht gegeven en afgestemd op jou. Je wordt aangeraakt en door die aanraking ga je je lichaam weer voelen en contact maken met je gevoel.

Je komt als het ware uit je hoofd en terug in je lichaam. Door de verbinding met je gevoel te versterken ga je ervaren wie je bent en wie je wilt zijn. Je gaat leven van uit je hart, je pure essentie. Het voelt alsof er meer ruimte is. Je gaat vrijer leven en wordt niet geleefd door een overvol hoofd.

Durf jij de reis van je hoofd naar je hart aan? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.Bizarre tijden

Wat een onwerkelijk en bizarre tijd is het. Het is beter om even geen koffie of thee te gaan drinken bij vrienden, vakanties worden geannuleerd, evenementen worden afgelast. Medewerkers worden verzocht zo veel als mogelijk thuis te werken. Er is weinig fysiek contact mogelijk, alleen binnenshuis.

Wat doet dat met mij?
Alle buitenlaagjes worden weggenomen en ik krijg de uitnodiging om naar binnen te keren. Bewustwording wat echt belangrijk is. Geheel onverwachts werd ik uitgenodigd om mee te doen met een meditatie challenge. Iedere dag ontvang ik een meditatie en een bijhorende opdracht. Door het uitvoeren van deze opdrachten werd ik mij bewust dat hetgeen dat echt belangrijk voor mij is liefde, vrienden en rijkdom niet afhankelijk is van alles dat nu “tijdelijk” even niet kan, maar dat dat er gewoon altijd is.

Om mij heen zie ik dat mensen creatief worden bijvoorbeeld met het aanbieden van online workshops. Maar ook dat mensen de kwetsbare doelgroep hulp en ondersteuning bieden. Er komen vraag en aanbod apps tot stand. Mensen bieden elkaar de helpende hand. Op mijn beurt bel ik de oudere mensen uit mijn omgeving om te horen hoe het met ze gaat en of ze nog iets nodig hebben. 

Mijn massagepraktijk is gesloten. Maar ohhhh wat mis ik het masseren. Het contact met de cliënten. Mensen die burn-out zijn of overspannen die baat hebben bij een holistische massage, wat nu niet kan. Zijn met wat is, is niet altijd makkelijk………….

Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen.
Mensen geniet van een warme zonnestraal, een lammetje in de wei of een vogel die zijn liedje fluit.

Pas goed op elkaar, blijf gezond en positief.

Liefs,

Daisy 

Unieke kinderen 

Vorige week had ik sinds te lange tijd weer eens afgesproken met mijn vriendin Esther. Het weer was frisjes met een dun laagje ijs op de geparkeerde auto’s. Haar hond had al snel zijn weg gevonden in het park. Natuurlijk moest er gespeeld worden met een bevriende hond. Toen we ons best deden de hond te laten luisteren, zag ik in de speeltuin aan de overkant een groepje van 3 kinderen spelen.

Ze hebben mutsen op, sjaals om en handschoentjes aan. Op hun gezichten zie je rode blosjes.
Op de schommel zit een kind en schommelt op een flink tempo heen en weer. Een ander kind is druk in de weer om zand in zijn tractor te scheppen. Het meisje kiest haar eigen weg en maakt rechtsomkeer naar binnen, daar is het lekker warm. Ze nestelt zich op de bank en verdwijnt met haar neus achter haar I-pad. Ieder kind is op zijn of haar manier uniek
.

Elk kind wil graag gezien en begrepen worden. Wellicht herken je iets van de volgende situatie: Een familielid heeft te horen gekregen dat hij ziek is. Hoe vertel je dit aan een kind, zonder dat het een zware last is voor het kind? Mogelijk besluit je om het nog maar even niet te vertellen. Toch voelt het kind aan dat er iets speelt, maar niet precies weet wat. Ze wordt onrustig en heeft vaak buikpijn. Misschien ook wel een beetje hoofdpijn.

Een andere situatie is dat de structuur “even” weg is. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperiode. Waarbij niet op een vast tijdstip wordt opgestaan, maar de dag komt zoals hij komt. Het kind hoeft niet naar school en er is geen planning. De keerzijde van dit voorbeeld is dat als de structuur er wel is, het kind mogelijk druk en stress kan ervaren. Eerst de hele dag naar school, snel naar huis en daarna door naar bijvoorbeeld sportactiviteiten in de avond. Het kind heeft een grote prestatiedrang en wil alles goed doen.

Met zekere regelmaat komt er een jongetje in mijn praktijk die normaliter erg druk is in doen en laten en veel gedachtes heeft. Meestal masseer ik zijn voeten en zie dat hij gedurende de massage rustiger wordt en meer landt in zijn lichaam. Hij geeft zelf aan dat hij het prettig vindt en minder spanning voelt.

Door een holistische massage kunnen kinderen voelen en ervaren dat hun emoties er mogen zijn. Dat ze niet raar of anders zijn. Maar helemaal goed zoals ze zijn op hun unieke manier. Kinderen zijn welkom bij Massagepraktijk Markerink.  Januari 2020

NIEUW- NIEUW - NIEUW Dansage

De massagetafel staat klaar. Ik ken de masseur nog niet, ik stel mezelf voor en neem plaats op de tafel. Hij legt een handdoek op mijn ontblote rug en dan………….

Dan gaat de muziek aan. Het is een soort klassieke muziek, maar toch ook weer niet helemaal. Ik waan mij in een andere wereld, weg van de drukte, weg van de mensen, weg uit de omgeving. Ik word meegenomen door de muziek. Dan hoor ik harde klanken, dan weer zachte. Dan korte melodieën dan weer een iets langere.

Hij plaatst zijn handen op mijn rug. Hij stemt af en maakt contact met mij en mijn lichaam. Zijn handen beginnen langzaam met het verkennen van mijn rug. Het duurt niet lang of zijn handen gaan in dezelfde flow als de muziek. Voor mij voelt het alsof ze één zijn. De massage smelt samen met de muziek. Wat voelt dit heerlijk en ontspannen!!! Is er een plekje waar ik spanning voel dan stemt hij opnieuw af met een intensiteit die voor mij prettig voelt. Zijn handen gaan van boven naar benden en vice versa. Ik ervaar allerlei sensaties tegelijk, links, rechts, boven, onder. Even lijkt het alsof ik 2 paar handen voel op mijn rug. Dat kan toch niet? Hij was toch maar alleen?

Een massage die diep en intens aanvoelt. Even wennen, maar wat een fijn gevoel. Dan is de massage  afgelopen. De laatste noot klinkt. Zijn handen maken een laatste afrondende strijking.

Ik keer terug naar waar ik was voor de massage. Geroezemoes, mensen, geluiden. Pffffffff, ik heb even tijd nodig. Het voelt alsof ik heel ver weg was en ik heb nog geen zin om wakker te worden. Dit was voor mij een fantastische eerste ervaring met Dansage.

Dansage is een zeer bijzondere massagestijl waarbij massage, muziek en beweging samensmelten.

Dit schreef een cliënt over Dansage:

Dansage – ik kan er maar 1 woord aan geven en dat is geweldig. De massage is een perfecte combinatie van 2 van de fijnste dingen om te ontvangen, muziek en massage = ontspanning, maar het mooie van deze massage is dat alles 1 wordt. Het was een slingerende slang die over mij heen bewoog en de muziek die mee ging in de flow. De perfecte combinatie. 

De massage maakt het mogelijk om mij totaal te ontspannen en op dit moment al mijn spanning en stijfheid los te laten. Het gaat helemaal vanzelf, je laat vanzelf los, je wilt loslaten, het is heerlijk!

Wil jij dit ook ervaren? Boek jouw Dansage bij Massage Markerink 0316-712020

E-mailen
Map